Terve terve jälleen.

Jännä juttu, heti kun ilmoititte uusista osistanne ja luettuani ne, sain hieman intoa pelatakseni osan loppuun. Ja nyt on taas sims-into nollilla. :D Suurin syy siihen ettei osaa ole tullut, saattaa myös johtua siitä, että kirjoitan parhaillani tarinaa, jolla ei ole mitään tekemistä simsin kanssa. En siksi julkaise sitä (...) koska en usko että moni jaksaisi lukea? :-) Keskityn siis siihen enemmän kuin tähän...

Mutta osaan.

***

Kertaus henkilöistä...

Neljännen sukupolven esikoinen Pinja, joka rakasti viettää yksin omaa aikaansa. Päivällä kuin yölläkin.

Pinjan vanhemmat, hänen isänsä (ei voi olla totta, MIKSI EN MUISTA TUON NIMEÄ?) ja hänen äitinsä Onerva.

Vanhukseksi kasvanut Nikolas, joka vielä hyvässä kunnossa sinnitteli. Ja piti tietenkin huolen siitä että kalat viihtyivät.

Ja tietenkin Nikolaksen ihastuttava vaimo, Lisa, joka todella nautti vanhuudestaan...

***

Ja nyt, osaan.

Kun koulu oli alkanut, oli Pinja joka aamu innoissaan noussut ylös. Mutta jo parin viikon kuluttua, ei hän millään olisi jaksanut nousta ylös sängyltään. Tuttu tunne? ;>

Samana aikana oli miehen-jonka-nimeä-en-koskaan-opi nuoruusvaihe päällä. Juuri herännennä houraili tämä mies sinne tänne, ja päätti lopulta iskeä Lisaa. Mutta onneksi Lisa, kunnollisena naisena, tönäisi miehen syrjään ja muistutti tälle tämän olevan naimisissa. 

Tilanteen rauhoituttua päätti Pinja tappaa aikaa hyppimällä narua, kunnes koulubussi kaarsi pihalle ja vei tytön kouluun.

Raskauden takia nukkui Onerva suurimman osan vuorokaudesta, ja pian alkoi myös mahan suuruus näkyä.

Onneksi jotkut osaavat vielä pitää hauskaa silloin, kun töistä on vapaata..

Tämä tyyppi taas ei töistä välittänyt. Hän pysyi työttömänä ja päätti sen sijaan mölytä ympäri taloa.

Päivät kuluivat ja Pinja muuttui ajan mukana vain yhä surullisemmaksi. Hänellä ei ollut koulussa kauheasti ystäviä, joka sai hänet masentumaan.

Myös Onerva sai kuulla kunniansa, kun hänen vanhempansa rupesivat pitämään tälle luentoa siitä, ettei hänen miehensä tee yhtikäs mitään. Sotkee ja meluaa. Ei muuta.

Samana päivänä istuivat Pinja ja Onerva sohvalla, jossa he keksustelivat Pinjan yksinäisyydestä. Yhtäkkiä Pinjan isä marssi huoneesen ja siirtyi tietokoneelle, jolloin Overna päätti jutella miehensä kanssa työasioista.

Koska Pinja ei jaksanut kuunella mitään tylsiä keskusteluja, siirtyi hän ulos potkimaan jalkapalloa. Yhtäkkiä paikalle saapui tämä poika, joka yllättäen halusi pelata jalkapalloa Pinjan kanssa. Pinja hymyili leveästi pojalle ja ojensi tälle pallon.

Aurinko laski huimaa vauhtia. Samaan aikaan sisällä ehdotti Onerva töitä miehelleen. "Miten olisi työ laki-alalta? Saisimme paljon rahaa... Tai hei, kokki! Olisi hyvä että talossa olisi joku joka osaa kokata! Tai sitten...", pälätti Onerva innoissaan, kunnes huomasi ettei hänen miehensä edes kuunellut häntä. "Kuuntelitko?" tivasi Onerva mieheltään.

"Mm..." mutisi mies vastaukseksi. Samassa hymyili hän tyytyväisenä tietokoneenruudulle ja sammutti sen.

***

Kuukaudet olivat kuluneet. Koulu sujui jo paremmin Pinjan kannalta. Eräänä yönä hänen nukkuessa, kuuli hän aivan läheltä hänen äitinsä tuskaisia vaikerruksia. Hädissään hyppäsi hän ylös sägnyltään ja tuijotti peloissaan äitiään, joka parhaillaan synnytti.

Onerva oli synnyttänyt pienen pojan, joka oli perinyt ihon- ja silmienvärin häneltä. Pojan nimeksi annettiin Paul.

Pinja oli todella riemuissaan saadessaan pikkuveljen, joten kiljui täyttä kurkkua ja herätti koko talon (elleivät he olleet heränneet Onerva huutoihin).

Onerva oli todella kiintynyt juurisyntyneeseen poikaansa, joten helli tätä koko yön ympäri. Muut perheenjäsenet puuhastelivat jotain ihan muuta...

Samana aamuna oli Pinja nopeasti päättänyt pistäytyä koneella. Hän oli painanut ON-nappulaa, kun ruudulle oli yhtäkkiä ilmestynyt eilis-iltainen keskutelu. Pinja katsahti uteliaana keskustelua, kun kuuli askeleita takaansa.

Nikolas oli astunut sisälle ja katsoi mitä Pinja luki. Pinja oli jo lukenut jonkin aikaa, kunnes tajusi mitä oli lukemassa. Hänen poskiaan rupesi kuumottamaan, jolloin hän pelästyneenä hyppäsi tuolilta. Nikolas vilkaisi tyttöä epäillen, kunnes huokaisi: "Toivottavasti sinä et ole tätä kirjoittanut. Ajasta päätellen olit tuolloin nukkumassa... Äitisi synnytti...", mutisi nikolas itsekseen ja sulki koneruudun. Hän huokaisi uudelleen ja ravisti pettyneenä päätään.

Aamiaiseksi oli tarjolla spagettia (nam nam...), jonka Onerva oli valmistanut. Laskettuaan ruoat pöydälle ja vietyään loput astiat syrjään, sanoi Nikolas Onervalle: "Voisitko olla niin kiltti ja menisit tarkistamaan kaloja? Olen huolissani niistä..." Onerva katsahti ihmeissään isäänsä, mutta totteli. Hänen poistuttua paikalta, käänsi Nikolas katseensa Onervan mieheen ja selitti tilanteen.

Mies oli täysin hämmästynyt asiasta. Hänen kurkkuaan kiristi, ja Nikolas näki kuinka hänen poskensa punottivat jonkin verran. Lopulta Nikolas hymyili avasi suunsa. "Tiedän, olet mies. Se on normaalia. Mutta ehdotan, että lopetat sen. Sinulla on vaimo, tyttäreni. Jos jatkat samaan malliin, heitän sinut vaikka väkisin ulos talostani. Onko selvä?" Mustatukkainen mies nielaisi ja nyökkäsi lyhyesti, jonka jälkeen poistui.

Poistuttuaan keittiöstä kuuli hän Onervan laulavan kylpyhuoneesta. Hän pysähtyi oven ulkopuolelle ja sulki silmänsä. Miten äh noli saattanut olla niin typerä? Varovaisesti työnsi hän oven auki.

"Kulta...?" ihmetteli Onerva kun auringon lämmin valo valaisi ikkunasta sisälle. Onervan aviomies istahti maahan ja laski päänsä käsiinsä. Hänen kehonsa tärisi hennosti, kunnes hän lopulta nosti päätään ja kohtasi Onervan katseen. "Anteeksi", kuiskasi hän vaimolleen, joka nyökkäsi varovaisesti ymmärtämättä mitään. Kaikki oli taas ennallaan.

Lisan ja Nikolaksen rakkaus kukoisti täydellisesti. He tunsivat toisen olevan läsnä, ja se riitti molemmille.

Hyviä uutisia lisää. Pinjan isä oli vihdoin hankkinut töitä ja edistyi ihmeen hyvin. Myös Pinja oli saanut uusia ystäviä, joten hymyili nykyään paljon enemmän.

(Vieraille ei tarjota laadukkaampaa ruokaa, muistakaa se.)

Ja rakkaus se jatkaa kukoistamistaan... :-)

Lopulta oli se ilta saapunut, kun Paul kasvaisi taaperoksi. Onerva leikki hellästi poikansa kanssa, kunnes Pinja ei enää malttanut odottaa.

Pinja kiljui taas jälleen kerran kurkku suorana riemusta. Hänen veljensä kasvaisi!

Ja tässä on älyttömän suloinen Paul. Suloinen hymy tällä pojalla. (;.

Pinja rakasti älyttömästi veljeään. Hän pussasi veljeään ympäri poskea kunnes Paul oli kuolla nauruun. Myös pikku-kalat sinnittelivät yhä hengissä.

Pinja oli iän myötä alkanut huomioimaan mieheiä. Tosin, aikuiset miehet näkivät tytön pelkkänä pikku-lapsena, joten Pinja joutui aina pettyneenä poistumaan paikalta. Huomioikaa toki Paul. <3

Ja perheeseen oli saatu urapalkinto; kirjahylly. Nyt pystyttäisiin perheessä opiskella mitä tahansa ainoastaan kirjan kautta! Olisi kyllä aika hienoa jos kunto kohonisi kirjaa lukemalla...

Pian olisi Pinjan aika kasvaa teiniksi. Pari päivää ennen kasvua vieraili Pinja Marian, kantaäidin, haudalla. Aluksi hän oli hieman masentunut, mutta vilautti lopuksi lohduttavan hymyn haudalle. "Lepää rauhassa!"

Heti seuraavana iltana oli Paulin aika kasvaa lapseksi, jonka takia halusi Paul vielä kuulla Nikolaksen lukevn tälle ääneen satukirjaa.

Kuten aina, oli Pinja hyvin innoissaan. Pidättäkseen riemua päätti hän tanssahdella hetken, kunnes raahasi veljensä eteiskäytävälle; "KASVA JO!" hihkui hän.

Paul katsoi leveästi hymyillen siskoaan, joka innoissaan tarkkaili veljensä kasvua. Muutkin olivat saapuneet paikalle todistaakseen kasvua.

Heti Paulin kasvettua ryntäsi Pinja innoissaan tämän luokse ja halasi tätä tiukasti. Tässä ovat siis sisarukset Pinja ja Paul.

Heti seuraavana aamuna oli Pinjan viimeine koulupäivä ala-asteella, sillä kasvettuaan aikoisi hän siirtyä yliopistolle.

Heti ensimmäisen koulupäivän jälkene oli Paul saanut monta ystävää, josta oli hyvin iloinen. Lisa saapui nopeasti ktoiin töistä, sillä pian olisi Pinjan kasvun aika.

Ennen kasvuana näytti Pinja vielä kaikille 10-todistustaan, jonka jälkeen siirtyi hymyillen ulos.

Ulkona rupesi tytön jalat pyörähtelemään itsekseen ympyrää, kunnes ne heittivät hänet ilmaan. Hän ryntäsi nopeasti peilin ja vaatekaapin luokse...

Ja tässä hän on. Todella kaunis neito hänestä kasvoi. Tavoitteenaan tieto, mieltymyksistä ei tietoa. Taino, hän inhoaa simejä jotka ovat hyviä työssään. ;>

 

Tämä saapi riittää. Ensiosassa sitten perijä-äänestys... :- ) Yrittäkääs nyt vain kestää, sillä uutta osaa ei tule nyt vähään aikaan. KITOOOOS!